Monday, March 30, 2009

Pilihanraya ini akan jadi Referendum tolak Najib...

Rayu Pak Lah jangan serah jawatan dulu.....

"Sikap tidak berterus-terang Najib, tidak menjawab, tidak mahu ke mahkamah terhadap isu Scorpene/Altantuya sudah meyakinkan rakyat untuk tidak mengangkat beliau sebagai pemimpin mereka.

Tambahan lagi, peranan beliau sebagai pemimpin UMNO Perak dalam krisis di negeri Perak tidak menampakkan beliau sebagai pemimpin yang ikhlas dan mahu berhadapan dengan rakyat.

 Dalam kapasitinya sebagai pemimpin UMNO Perak, dia boleh mempengaruhi ahli-ahlinya dan Sultan supaya DUN Perak dibubarkan dan diserahkan kepada rakyat untuk memilihnya. Pemimpin sedemikian tidak suka mendengar keluhan rakyat. Kuasa lebih penting. 3 katak diangkat menjadi pemimpin rakyat, menjadi idola rakyat, menjadi tunjang demokrasi Perak.

Jika semua tuduhan yang tersebar itu benar (sehingga ke Perancis), dan ia telah pun kelihatan benar dengan sikap Najib, kita tiada pilihan lain melainkan berusaha menyekat beliau daripada menjadi pemimpin kita (mengikut lunas undang-undang). Jika pemimpin seperti ini dibiarkan, negara akan menuju kepada kehancuran yang pasti. Pemimpin seperti ini akan merosakkan negara jika dia diangkat menjadi ketua pemerintah. Fikirkan apa yang boleh pemimpin seperti ini lakukan dengan kuasa kehakiman yang boleh dipengaruhi, polis yang terpaksa/dipaksa menurut perintah dan kuasa majoriti legislatif yang boleh mengubah undang-undang dan perlembagaan mengikut kepentingan. "It's going to be worst than Mahathir's time."

Apakah ada jalan bagi menyakinkan Yang di Pertuan Agung bahawa rakyat tidak mahu dipimpin oleh pemimpin seperti ini? Bagaimanakah rakyat boleh bersuara secara kolektif untuk menghantar mesej yang sedemikian, dan boleh dijadikan alasan oleh Yang dipertuan Agung untuk menolak perlantikannya? Apakah masa mencukupi atau boleh dilewatkan lagi perlantikan beliau? Bagaimana dengan inisiatif Referendum Rakyat?

"Disclaimer": Jika semua tuduhan itu tidak benar, (ada yang akan ketawa) Najib patutlah diangkat sebagai pemimpin idola agama, bangsa dan negara. "Perintahlah kami semua."

1 comment:

Parpu Kari said...

1. SAYA BERASA AMAT GEMBIRA KERANA HARAKAH 'PARTI WEREWOLF MALAYSIA' DAN SUARA KEADILAN 'PARTI SEX BEBAS' LESEN MEREKA TELAH DIGANTUNG BERKUATKUASA SERTA MERTA...MUAHAHAHAHAHA....PADAN DENGAN MUKA DEPA, ITULAH SELALU SANGAT BUAT FITNAH, PATUTNYA DAH LAMA KENA BAN DAH DUA PAPER PENIPU NI! NAK TERMUNTAH BACA CERITA2 FANTASI REKAAN ALJUBURI WAL LIWATI, ASYIK DIA JE BETUL LA, ORANG SEMUA SALAH, APA PUNYA PARIA PUNYA PAPER...MAKIN BEBAL JADINYA BILA BACA PAPER NI....

2. TKM1 PP KATA BELIAU LETAK JAWATAN SEBAB ADA KONSPIRASI DALAMAN PARTI SEX BEBAS NAK JATUHKAN DIA! APA? BIAR BETUL? AL JUBURI WAL LIWATI KATA SI FAIRUZ NI NAK SAMBUNG BELAJAR. LA MURAHGURU KUNYIT NI MENIPU RUPANYA...MUAHAHAHA, WELL AL JUBURI WAL LIWATI, WHAT CAN WE EXPECT FROM YOU OTHER THAN LIE, LIE, LIE! SUDAH MENJADI 'FORTE' DIA UNTUK MENIPU 24/7.

3. KES RUMAH MURAH DI BUKIT BOTAK, SOMEWHERE IN SELAYANG, SEMUA PENDUDUK DI SITU TELAH DIJANJIKAN UNTUK DI BINA RUMAH KOS RENDAH UNTUK MEREKA NAMUN KU SANGKA PANAS HINGGA KE PETANG RUPANYA HUJAN DI TENGAHARI, KENA TIPU LAGI RAKYAT SELANGOR! MANA TAKNYA KERAJAAN LAMA DAH JANJI NAK BAGI RUMAH KOS RENDAH PADA HARGA 42K TAPI KERAJAAN BARU KASI UP TERUS SAMPAI 80K...INIKAH KERAJAAN YANG PRIHATIN? YANG UTAMAKAN RAKYAT? APA? TAK DENGAR LA? KUAT SIKIT? OOOO KORANG KELENTONG RUPANYA, HE HE HE, BIASALAH NAK MENANG PUNYA PASAL BERMACAM-MACAM JANJI LA KORANG TABUR KAN, IBARAT TABUR KUNYIT DALAM KARI...HE HE HE. SEKARANG KORANG KONA KATA APA? BARANG MAHAL, KOS DAH NAIK, MANA BOLEH HARGA LAMA LAGI...ALASAN DEMI ALASAN PIHAK FUCKATAN RIOT SELANGOR BAGI, MB GAGAP PUN TAK BERANI TURUN UNTUK EXPLAIN LA PERKARA NI, MANA MB GAGAP TU YA? SOROK KAT RUMAH ELI KE? MUAHAHAHAHAHA. TAKPE LA WAHAI RAKYAT NEGERI SELANGOR SEKALI KORANG DAH TIPU KIRA OK LA TU, TAPI KALAU BERKALI-KALI KENA TIPU, MEMANG BODOH LA JAWABNYA. SEKARANG TERIMA JE LAH KERAJAAN AL KELENTONGI WAL BELITI.

4. KES ELI TU APA CERITA YA? SENYAP JE MB GAGAP TU, KITA NAK TAU GAK APA PROGRESS KES NI? ELI NI RAMAI YANG SIMPATI KAT DIA, MAKLUM LA GAMBAR DIA DI AMBIL WAKTU DIA TENGAH TIDUR MATI KAN? SAMPAI NIK AJIS PUN MURKA LA DENGAN ORANG BUAT CERITA NI, MUSLIMAH PAS BERDIRI DI BELAKANG ELI SAMBIL MELAUNGKAN HAK PRIVASI TIDAK PATUT DI CABUL ESPECIALLY UNTUK ORANG YANG TENGAH TIDUR. ISH ISH ISH! MUSLIMAH PAS DAN NIK AJIS NI TAU TAK KISAH KESELURUHANNYA? ATAU KORANG MAIN CAKAP JE, YELAH BOLEHLAH CLAIM POLITICAL MILEAGE KAN, KUNUNNYA PEMBELA ORANG2 YANG TERANIAYA..MUAHAHAHAHA..WAHAI PENGIKUT PARTI WEREWOLF, ELI TU SEDANG BERMESRA-MESRAAN LA DENGAN BOY DIA, MANA ADA ORANG TIDO PAKAI SPEK MATA? SIAP ADA VIDEO TU AKU DENGAR. NASIB BAIK LA TAK TERSEBAR, KALAU TAK MANA NIK AJIS DAN MUSLIMAH PAS TU NAK LETAK MUKA DIA KAN? HE HE HE. DENGAR CERITA EX BOY DIA POLIS NAK TANGKAP DAH, JENG JENG JENG...MAKIN MENARIK KES INI KAN KALID GAGAP?

5. PERAK PUNYA PULAK LA, APA SUDAH JADI NI, SEMALAM SAYA DENGAR ADA LELONGAN PLAK YANG TERMUSNAH AKIBAT DIRUNTUHKAN OLEH MBI? WOW DAPAT 43K TU, DASYAT TU, LEPAS NI BOLEH LA NIZAR DAN KONCO-KONCONYA BUAT LAGI SATU DAN UPAH ORANG BAGI PECAH THEN LELONG, EH INI SUDAH BOLEH JADI BISNES BAIK PUNYA NI...HE HE HE...TOLONGLAH FUCKATAN RIOT PERAK, MAKIN LAMA AKU TENGOK DRAMA LOW CLASS KORANG NI MAKIN NAK TERMUNTAH RASANYA AKU..NI MAHKAMAH PERSEKUTUAN PERINTAH KES NI PERLU DIDENGAR OLEH MAHKAMAH TINGGI LA PULAK! MUAHAHAHAHA...NO KOMEN! APA LAGI PEMBANGKANG KATA MAHKAMAH TAK ADIL? INI KAN ADVANTAGE UNTUK FUCKATAN RIOT KAN? YE KE? HE HE HE..

6. YANG NI BEST, KETUA AMK PARTI SEX BEBAS TELAH MENAFIKAN HARI INI BAHAWA BELIAU TERKUCIL DALAM SELUAR! YE KE NI SAMSUL? MUAHAHAHAHHA
KAU TERPAKSA EXPLAIN DALAM PAPER YANG KAU TAK TERKENCING DALAM SELUAR SAMSUL? AKU YANG PUBLISH CERITA NI DALAM BLOG AKU SAMSUL! KALAU KAU BERANI KAU PI REPORT POLIS LA DAN SAMAN BLOG AKU! MUAHAHAHAHAHA, DENGAN INI KAU DAH SAH KAN BAHAWA KAU MEMANG TERKENCING DALAM SELUAR! KAU GELABAH SEMACAM JE AKU TENGOK! HE HE HE..NGAKU JELAH..TAKPE KAMI FAHAM....LAIN KALI SEBELUM NAK TUNJUK HERO, CHECK SELUAR DULU OK, DAH BASAH KE BELUM TAU! MEMALUKAN BETUL LA WAHAI KETUA AMK YANG KETIAK HANGIT! KAU LA YANG PATUT LETAK JAWATAN, PENGENCING NO 1

7. TU YANG BUAT POSTER GAMBAR MUFTI DAN SULTAN PASTU SIAP MAKI-MAKI LAGI TU KERJA SIAPA? SIAPA LAGI KALAU BUKAN FUCKATAN RIOT AL JUBURI WAL LIWATI PUNYA GANG! DEPA BUAT DEPA TUDUH ORANG LAIN, MEMANG PARIA DEPA NI, PASTU KALAU TAK PERCAYA JUGAK, MEREKA TELAH MEMBUKTIKAN MEREKA INI KAKI FITNAH DENGAN MENDUPLICATEKAN ID AKU TAU, KENAPA DEPA NAK DUPLICATE ID AKU YA? ITU BUKAN KIRA KATEGORI NAK BUAT FITNAH KE? SI MAMAT YANG DUPLICATE ID AKU NI AKAN MASUK KE BLOG TERTENTU DAN BUAT CERITA YANG LAIN DARI BIASA AKU BUAT, TU BUKAN NAK MEROSAKKAN REPUTASI PARPUKARI KE TU? NI ADA AKU COPY DARI BLOG PERAK BANGKIT TENTANG PEMALSUAN ID AKU TU! KALAU BENDA SESIMPLE ID DEPA BOLEH BUAT, APA LAGI POSTER, SAP SAP SOI LA...MEMANG PEMFITNAH BESAR LA MEREKA NI, TAHAP DAJJAL PUNYA FITNAH FUCKATAN RIOT BUAT TAU!

Hebatnya Parpu Kari - seorang pejuang Siber Bermaruah

Cyberman yang mengcopycatkan Imej dan ID Parpu Kari adalah individu yang cukup terdesak dengan kehebatan Parpu Kari menggulung hujahnya. Lalu beliau cukup tertekan dengan setiap harfi dalam penulisan Parpu Kari hinggakan beliau menolak maruah dirinya ke lautan dan mengcopycatkan Imej dan ID Parpu Kari. Demikianlah sikap seorang bacul dan tiada keyakinan kepada jati dirinya. Sesungguhnya Parpu Kari hebat menulis. Penuh drama sarkastiknya. Penuh irama melodinya. Penuh tikaman dalamannya. Dan wajar sinikal taktiknya.

AKHIR SEKALI BERTAUBATLAH, KEMBALILAH KE PANGKUAN AJARAN AGAMA ISLAM YANG SUCI, JANGANLAH BUAT FITNAH LAGI! UDAH UDAHLAH TU, BANYAK DAH BALA TURUN KAT PARTI KORANG NI! TAK SEDAR-SEDAR LAGI KE?

BERTAUBATLAH SEBELUM TERLAMBAT!!!!